Een Drone Kopen - Beginners Handleiding 2016

  • Geplaatst op
  • Door Roel
  • 0
Een Drone Kopen - Beginners Handleiding 2016

Een Drone Kopen - Beginners Handleiding 2016

Het vliegseizoen zit er weer aan te komen en dat is de tijd van het jaar dat mensen zich gaan verdiepen in drones. Bij een drone kopen wordt u bedolven onder de informatie van drones en de uitgebreide keuze aan verschillende drones. Steeds meer bedrijven komen met nieuwe drones en hoe langer u zoekt naar informatie over drones hoe moeilijker het wordt een juiste keuze te maken.

Waarom deze handleiding

Een drone kopen is een belangrijke en meteen de moeilijkste stap voor een beginnende drone vlieger. Afhankelijk van wat u graag wilt doen met de drone, al is het racen of prachtige luchtopnames maken, zal het voor iedereen een investering zijn waar lang over nagedacht moet worden. Via deze handleiding proberen wij u meer informatie te geven over de belangrijke aspecten bij het kopen van een drone. Wij zullen hier niet direct een drone adviseren omdat het belangrijk is dat u eerst zelf precies op een rijtje heeft wat een drone allemaal kan. Heeft u later nog vragen dan kunnen wij u altijd een bepaalde drone adviseren. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze live chat op deze site.

Wat is een drone

Met de vele nieuwsartikelen over drones heeft u vast wel een keer iets gelezen over drones, maar wat is een drone nou eigenlijk precies? Een drone komt oorspronkelijk uit het leger en worden vaak aangeduid als UAV ofwel “Unmanned Aerial Vehicle”, ookwel onbemand luchtvaartuig. Drones worden met behulp van een afstandsbediening vanaf de grond bestuurd en kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals racen of maken van foto’s en video’s. Andere termen die worden gebruikt voor het beschrijven van een drone zijn: Quadcopter, Hexacopter, Octocopter, Minidrones of Minicopter.

Welke soort drones zijn er te koop

Over het algemeen zijn er vier verschillende drones. De eerste is een Helikopter, een rc helikopter is al langer bekend onder de hobbyisten en werd al veel gevlogen voor de komst van drones. Helikopters zijn vaak iets lastiger om te besturen en hebben een kortere vliegtijd vanwege de kleine batterij. De volgende soort drone is een Quadcopter, dit is de meest bekende vorm van drones. Wanneer iemand het heeft over een drone zal er vaak een Quadcopter bedoel worden, deze drone is voorzien van vier propellers die zorgen voor een stabiele en wendbaar vliegen in de lucht. Voor beginners raden wij aan bij het kopen van een drone goed naar de quadcopters te kijken.

Na de Quadcopter komt de Hexacopter, deze is voorzien van 6 propellers. Hexacopters worden minder vaak aangeboden en worden voornamelijk gebruikt in combinatie met hoge kwaliteit camera’s. Een Hexacopter heeft dankzij de extra propellers meer vermogen waarmee hij meer gewicht kan dragen. De laatste soort drones is de Octocopter. De octocopter heeft de voordelen van alle soorten drones bij elkaar, hij is zeer stabiel en heeft een groot vermogen. Een nadeel is dan ook dat deze vrij prijzig zijn en daardoor niet vaak gekocht worden als eerste drone.
 Drone Kopen Soorten

Wat wil ik doen met de drone

Met een drone kopen is het belangrijk dat u weet waar u deze voor gaat gebruiken. Hoewel sommige drones uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld een camera, zijn ze ontworpen om een bepaalde activiteit uit te voeren. Zo zijn er minicopters en speelgoed drones die vaak gekocht worden voor de kinderen of mensen die ervaring willen opdoen met drones zonder grote bedragen neer te leggen. Daarnaast worden er speciale drones aangeboden met camera die zich focussen op het maken van stabiele luchtopnames.

Een derde toepassing die de afgelopen jaar steeds populairder wordt is drone racen. Deze drones zijn voorzien van sterke motoren en kunnen grote snelheden bereiken. Daarnaast hebben deze drones een speciale FPV (First Person View) verbinding waarmee met behulp van een camera live meegekeken kan worden met de beelden.

RTF vs ARF Drone kopen

Wanneer u op zoek gaat naar informatie over drones zult u geregeld de term RTF (Ready-to-Fly) en ARF (Almost-ready-to-fly). Een RTF drone is meestal een quadcopter die volledig geleverd wordt. U hoeft slechts en batterij op te laden, de propellers op de motoren te zetten en vaak even de drone te linken aan de meegeleverde afstandsbediening.

Een ARF drone wordt meestal geleverd als een quadcopter kit. Als u een ARF drone koopt zit er geen afstandsbediening, oplader en batterijen bij. Deze kit is interessant voor de echte hobbyist die graag wil knutselen aan een drone en al in bezit is van bijvoorbeeld een afstandsbediening of batterijen. Wij raden aan om bij het kopen van uw eerste drone geen ARF kit aan te schaffen.

Wat zijn de meest bekende merken

De verschillende merken in de dronewereld hebben allemaal hun eigen voordelen en afhankelijk van wat u met de drone wilt gaan doen is er een merk die het beste bij u past. Laten we beginnen bij de speelgoed drones. Een bekend merk die zich voor een groot deel focust op speelgoed drones is WLtoys. De drones van WLtoys zijn voorzien van een gyroscoop waardoor de drone stabieler vliegt. Daarnaast zijn deze drones vaak voorzien van een beschermring waardoor de propellers niet meteen stuk gaan bij de eerste crash, handig als u nog niet zo goed kunt vliegen.

Een ander bekend merk is Parrot. Parrot is voor de niet drone vliegers waarschijnlijk beter bekend als aanbieder van telefoon accessoires. Maar Parrot biedt een breed aanbod aan drones van speelgoed drones tot mooie drones met camera. Een groot voordeel van Parrot is dat alle drones gebruik maken van de gratis FreeFlight 3 app waarmee de drones via een smartphone te besturen zijn.

Als u een drone wilt kopen voor het maken van luchtopnames dan is DJI waarschijnlijk de beste keuze. Dit merk is al zeer lang aanwezig binnen de drone wereld en heeft een aantal kwalitatief hoge drones ontworpen. DJI is het meest bekend om zijn Phantom drones die valt binnen de categorie professionele drones. De Phantom drones zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en zijn allemaal voorzien van een camera en gimbal. Naast de Phantom heeft DJI ook een wat luxere drone. De Inspire 1 wordt gezien als een van de beste drones als het gaat op luchtopnames. Helemaal wanneer u er voor kiest om de standaard camera te upgraden.

Drone kopen: Accessoires

Het mooie van drones is dat er een groot aanbod is aan verschillende accessoires, en dat u in feite na uitbreiding van de drone hem voor meerdere toepassingen kunt gebruiken. Zo is het mogelijk om sommige drones zonder camera aan te schaffen, en als u later van gedachte veranderd kunt u gewoon een losse camera aanschaffen en onder de drone bevestigen. Ook is het mogelijk om onder sommige drones een GoPro te monteren.

Andere drone accessoires waar u naar kunt kijken bij het aanschaffen van uw eerste drone zijn extra batterijen en propellers. Een frustratie voor beginnende vliegers is dat wanneer de batterij op is u toch nog door wilt vliegen, wat is er dan mooier om gewoon een extra batterij klaar te hebben liggen en gewoon door vliegen. Daarnaast gaat iedere beginnende vlieger tijdens het leren drone vliegen zijn drone wel een keer laten crashen. Het is slim om vooraf een extra setje propellers aan te schaffen zodat u de kapotte propeller gelijk kunt vervangen.

Een alternatief voor wanneer u een Phantom heeft is het aanschaffen van prop-guards. Dit zijn plastic ringen die om de propellers bevestigd kunnen worden waarmee de propellers beschermd worden. Wanneer u dan ergens tegenaan vliegt zal de prop-guard botsen maar kunt u met de drone gewoon doorvliegen zonder dat de propeller stuk gaat.

Welke specificaties zijn belangrijk bij het drone kopen

Bij elke drone op onze website is een specificatie lijst te zien met informatie over de drone. Belangrijke specificaties waar u op moet letten is de vliegduur, oplaadtijd en bereik van de drone. Daarnaast wordt er aangegeven of de drone voorzien is van een gyroscroop of een headless mode heeft.

Belangrijke termen

Headless mode / CF Mode

De headless mode wordt ook wel Care Free Mode genoemd en is een veel voorkomende mode voor drones. Met de headless mode heeft de drone geen voor of achterkant meer maar wordt de richting bepaalt door de controller. Wanneer een drone zonder headless mode een 180 graden draai blijft het bewegen van de joystick naar rechts de drone naar rechts sturen. Maar omdat de drone 180 graden gedraaid is, is rechts nu voor degenen die de controller in handen heeft de linker kant. Met een headless mode heeft de drone dus in feite geen voorkant meer en kan er intuïtief gevlogen worden zonder zorgen te maken over wat nou de voorkant van de drone is. 

One Key Return

Een van de handigste functies voor nieuwe vliegers is de One Key Return. Drones die voorzien zijn van deze knop kunnen automatisch terugkeren naar de plek waar ze zijn opgestegen. Wanneer het signaal met de drone verbroken is zal de drone automatisch terugvliegen.

Gimbal

De gimbal is een onderdeel dat tussen de drone en de camera bevestigd is. Een gimbal zorgt ervoor dat ongeacht de beweging van de drone de camera de juiste richting op kijkt. Daarnaast fungeert de gimbal als een soort vering waarmee bewegingen van de drone niet terug te zien zijn in de camera beelden waardoor u met een gimbal altijd scherpe en vaste beeldopnames krijgt.

Gyroscoop

Een gyroscoop is een elektronisch onderdeel van een drone die bepaalde gegevens meet en zo zorgt voor een stabiele drone. Er is onderscheid te maken tussen een 3 assige en 6 assige gyroscoop. Een 3 assige gyroscoop heeft slechts 3 sensoren namelijk de rolbeweging, schuine stand en zwiepbeweging, in het Engels “Pitch, Jaw, Roll”.Een 6 assige gyroscoop heeft nog eens 3 extra assen in de vorm een versnellingsmeter.

Advies nodig bij een drone kopen?

Hopelijk is de informatie hierboven duidelijk en kunt u het gebruiken om een juiste keuze te maken. Heeft u echter specifieke vragen over een drone of wilt u voor uw situatie advies voor het kopen van de juiste drone. Dan kunt u altijd contact met ons op nemen via de e-mail of u kunt live met ons chatten.

U kunt direct via deze website een drone kopen als u een drone gevonden heeft die aan uw eisen voldoet.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden