De Beste Drones om te Kopen in 2018

  • Geplaatst op
  • Door Jan-Willem Meerveld
  • 0

Het afgelopen jaar is er veel gebeurt in dronewereld. Er zijn merken ontstaan en merken vergaan. Diverse modellen zijn vernieuwd of er zijn nieuwe modellen ontwikkeld. In dit artikel gaan we het hebben over de beste drones van 2018. We bespreken de merken in het assortiment van Dronewinkel.eu.

De Beste Drones om te kopen in 2018

 

DJI:

Eind Mei lanceerde DJI de DJI Spark, deze drone was vernieuwend door het formaat en de mogelijkheid om hem te besturen met handgebaren. Voor zijn formaat en prijs zijn de specificaties ongekend. DJI heeft wel enkele beperkingen toegevoegd om zijn duurdere drones te beschermen. Zo filmt de Spark maar in 1080p met 30fps, ondersteunt het geen beeldprofielen en fotografeert het alleen in jpeg en niet in raw. De standaard versie wordt bovendien geleverd zonder controller, waardoor je met een telefoon of tablet moet besturen via de DJI GO App. Je kunt de Spark uit je hand laten opstijgen en landen en vervolgens met je hand bedienen.

Er zijn overeenkomsten met de DJI Mavic Pro en de Phantom 4, zo hebben ze allemaal sensoren die objecten detecteren en uit de weg gaan. Ook hebben ze een geavanceerde camera aan boord en is het bereik met de controller meer dan royaal zodat er een flinke afstand is om te besturen. De verschillen zitten voornamelijk in de omvang en het gewicht.

 

Standaard wordt de Spark geleverd zonder controller waar prima mee te vliegen is, alleen zijn er wel beperkingen ten opzichte van andere drones.  Zo is de maximaal te vliegen afstand aanzienlijk korter en is de bediening standaard op een telefoon. Fysieke joysticks werken voor veel drone vliegers prettiger, geven meer feedback en zijn nauwkeuriger te sturen om zo de snelheid te bepalen. Zonder Spark Controller is het bovendien moeilijk om op het scherm tegelijk de twee joysticks te bedienen en de camera te besturen.  Zonder controller kan de Spark maar vijftig meter hoog klimmen en een afstand van circa honderd meter overbruggen. De hoogte is prima alleen de afstand is niet echt ver.

 

Ondanks dat de Spark wat beperkt is als het gaat om videokwaliteit en bereik is het een drone die wel degelijk voordelen heeft. De DJI Spark gebruikt dezelfde App als de andere DJI modellen wat betekend dat hij toegang heeft tot de meeste DJI functies. Het is een drone die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van foto’s en voor de prijs is krijg je veel voor je geld. Hij is gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Daarnaast is het aanbod van accessoires voor de Spark vrij breedt. Mocht je een Spark willen aanschaffen dan raden we wel aan om de Spark Fly More Combo te kiezen, de afstandsbediening zal je veel plezier en gebruiksgemak geven.  

Mavic Air:

Begin 2018 lanceerde DJI de Mavic Air, dit is niet de opvolger van de Mavic Pro maar een lichtere en kleinere Mavic in een Spark jasje. De Mavic Air kan filmen met 120fps in 1080p en de bitrate is verhoogd naar 100 Mbit/s. Dit is hetzelfde als de Phantom 4 Pro, wat de kwaliteit van video’s ten goede komt, ook is de maximale vliegsnelheid hoger ten opzichte van de Mavic Pro. Net als de DJI Spark heeft de Mavic Air de mogelijkheid om zich via handgebaren te laten bedienen.

De Mavic Air heeft de twee nieuwe Snapshot-standen, Asteroid en Boomerang, waarmee iedereen eenvoudig fraaie shots kan maken. De 32-megapixelpanoramamodus en de toevoeging van het wereldbol-effect is ook zeer interessant. Een andere verbetering ten opzichte van de vorige drones is een verbetering in objectontwijking. De drone kan niet alleen stoppen voor een object maar er ook omheen vliegen. DJI noemt dit FlightAutonomy 2.0. Het maakt een 3d-datamap van de omgeving met behulp van de zeven camera's en infraroodsensoren rondom. Daardoor ziet hij een hindernis al op twintig meter afstand.  De Air heeft ontwijkingscamera’s ook aan de achterkant, naast de voor- en onderkant. Zo hoef je niet meer op te passen als je achteruit vliegt.

 

Beste Drones van 2018 Specificaties

 

Spark

Mavic Air

Mavic Pro (Platinum)

 Sensor

1/2,3"

1/2,3"

1/2,3"

 Videoresolutie

1920x1080

1280x720
1920x1080 (120fps)
2720x1530 (60fps)
3840x2160 (30fps)

1280x720
1920x1080 (60fps)
3840x2160 (30fps)
4096x2160

 Fotoresolutie

12 megapixel

12 megapixel (32Mp pano)

12 megapixel

 Fotoformaten

Jpeg

Jpeg + raw

Jpeg + raw

 Lens

25mm f/2.6

24mm f/2.8

28mm f/2.2

 Bitrate

24

100

60

 Gewicht

300g

430g

734g

 Bereik

2km

2km

4km (OcuSync)

 Snelheid

50km/u

68km/u

65km/u

 Accuduur

16 minuten

21 minuten

27-30 minuten

 Adviesprijs

¤ 599

¤ 799 (met controller)

¤ 849

¤ 1179


Een opvallend eigenschap is dat Air is voorzien van 8GB intern geheugen, los van het aanwezige micro-sd kaartslot. Het is niet heel veel maar wel handig als er een Sd-kaart is vergeten. 

Vormgeving

De Mavic Pro is in feite een inklapbare Phantom 4, de Mavic Pro was revolutionair omdat je hem dankzij zijn opklapbare armen in vrijwel iedere handbagagetas kwijt kunt. De Air is ingeklapt nóg compacter dan de Spark. Aangezien de features van de Air in veel gevallen niet onderdoen voor, of zelfs beter zijn dan die van de Mavic Pro, is dit een belangrijk verschil. De Air is lichter en compact, en biedt voor de leek een vergelijkbare beeldkwaliteit. Als het dus om operabiliteit gaat, lijkt de Air op dit moment een betere keus. Toch zijn er ook redenen om toch voor de Pro te gaan, de accuduur is langer, de controller is uitgebreider en hij heeft een beter communicatieprotocol dat ook op grote afstanden werkt.

 

De adviesprijs van 849 voor de standaarduitvoering en 1049 voor de fly more set met extra accu’s en accessoires lijkt gerechtvaardigd al is het verschil met de Mavic Pro klein. Wel is de verwachting dat DJI snel met een Mavic Pro 2 gaat komen en dan is het verschijnen van de Mavic Air goed uit te leggen. 

Ryze Tello

De verrassing van 2018 was wel de Ryze Tello. Deze is ontworpen in samenwerking met DJI en Intel, deze drone wordt ookwel de DJI Tello genoemd. Plezier en gebruiksgemak staan bovenaan het lijstje bij deze drone, samen met zijn kleine voorkomen is de drone een perfecte drone voor beginners. Vliegen met de Tello drone is heel makkelijk. Je start de app op de telefoon en kan letterlijk de drone on in de lucht gooien en beginnen met vliegen. Binnen de app kan je de Tello diverse tricks laten uitvoeren. Ook is het mogelijk om met een controller te vliegen deze wordt via bluetooth aan je telefoon verbonden. De camera van de DJI Tello drone heeft een hoge kwaliteit processor van Intel en neemt 720p beelden op, foto’s worden gemaakt in 5 megapixel. Met behulp van software worden de beelden gestabiliseerd. 

Ryze Tello Drone

Voor de veiligheid is de Tello voorzien van flexibele propellers en prop guards. Je kunt er dus met een gerust hart mee in de buurt van mensen en kinderen vliegen. Voor extra vliegzekerheid is de drone  voorzien van Auto TakeoffAuto Landing en Low Battery Protection. De drone wordt aangedreven door traditionele brushless elektromotoren.

Het leukste aan deze drone is misschien nog wel dat je hem kan programmeren met Scratch. Een simpele block-based programmeertaal, ideale om kinderen op een leuke manier te leren programmeren.

Conclusie

Dit zijn volgens ons de beste drones van 2018 die op dit moment verkrijgbaar zijn en waar je gedurende het jaar en misschien wel langer plezier van gaat hebben. Echter zal de drone wereld niet stil zitten en staan er voor dit jaar nog een aantal nieuwe drones op de planning. Zo zal DJI waarschijnlijk de Mavic Pro 2 gaan aankondingen en zijn er geruchten over een Phantom 4 of Inspire 3.

 

Nu zal je vast denken waarom we hier alleen maar DJI modellen hebben neergezet. Het feit is dat op dit moment DJI domineert in de drone markt en voor elke doelgroep een leuke drone heeft. Met de Spark speelt het in op de hobbyisten die graag mooie foto’s maken en een drone overal gemakkelijk mee naar toe wilt nemen. En de Mavic Air biedt nagenoeg dezelfde functies als de Mavic Pro maar dan tegen een redelijke prijs. En als laatste de Ryze Tello waar elke beginnende drone zijn fantasie in kwijt kan.

 

Van de andere merken als Parrot en WLToys hebben we weinig vernieuwing gezien en moeten zeker aan de bak, anders zullen ze altijd achter DJI aan blijven lopen. Mocht er nieuws komen over een nieuwe drone dan zullen wij jullie hier zeker van op de hoogte brengen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.